Klo 12.00 mennessä saapuneet tilaukset lähtevät kuljetukseen samana päivänä. Nouto varastolta etukäteen sovittaessa.

Asennusohje MB W212 ilmajousiin taakse

Virheellinen asennus väistämättä johtaa ilmajousten ennenaikaiseen rikkoutumiseen tai toimimattomuuteen. Tässä ammattilaisen laatimat ohjeet W212 ilmajousen asennuksesta taka-akselille. Ohjeesta huolimatta asennustyö tulisi teettää ammattilaisella. Hänellä on kokemuksen tuomaa varmuutta ja tietoa asennukseen liittyvistä riskitekijöistä.

Tarvittavat työkalut:
Paineilma, paineilmapistooli, Paineilma-avain ns. pulttipyssy. 10mm lista-avain tai 10mm hylsy, joka on sivusta auki, 17mm hylsyavain, katkaisuveitsi.

1.Nosta auto nosturilla.Tunkin varassa työskentelyä emme suosittele. Turvallisuussyistä. Irroita rengas.

2. Poista muovinen alasuoja tukivarresta johon ilmajousi on asennettu.

3. Irroita ilmanpaine liitin (10mm) ilmajousen yläpäästä.

4. Irroita ilmajousi alatukivarresta kopauttamalla esim. vasaralla tukivarren alapuolella olevaan aukkoon, josta ilmajousen alatuki näkyy.

5. Paina jousta “kasaan” ja poista jousi.

6. Puhdista alatukivarresta ilmajousen “peti”. Yleensä siellä on hiekkaa, savea tms. Putsaa huolella, jos jää likaa ilmajousi voi täyttyessään luiskahtaa väärään asentoon ja rikkoutua.

7. Löysää uudesta ilmajousesta ilmanpaineliitin, että saat painettua jousta läjään. Älä poista liitintä. Liittimen poisto mahdollistaa hiekkapölyn tms. lian kulkeutumisen ilmajousen sisään.

8. Paina jousta läjään ja sujauta se paikalleen. Paina paikalleen yläkiinnikkeeseen niin, että jousi jää “roikkuun”. Ohjaa jousen alapäätä

9. Katso että jousen asento on siten, että paineilmaliitin on sille tarkoitetussa kohdassa. Liittimelle on n. 20mm leveä matalampi kohta yläkiinnikkeessä.

10. Irroita paineilmaliitin. Katso että liittimessä tuleva messinki hela ei joudu hukkaan.

11. Paina paineilmaa paineilmapistoolilla varovasti pikkusen kerrallaan jousen sisälle. Seuraa jousen alapään menemistä omaan “petiin” alatukivarteen. Tarkkaile myös jousen ympärillä olevan kumisuojan paikallaan pysymistä. Kun jousen alapää alkaa menemään hyvin paikoilleen, päästä paineilmaa ihan kunnolla jouseen, jotta alapää menee kunnolla paikoilleen. Asenna tukivarren alapuolelle muovisuoja, joka poistettiin kohdassa 2.

12. Irroita auton paineilma putkesta vanha messinki hela, sekä messinki liitin (10mm mutteri). Mittaa ensin matka putken päästä messinkihelan reunaan.

13. Lyhennä esim. katkaisuveitsellä paineilmaputkesta n. 5mm.

14. Asenna paineilmaputkeen ensin liitin mutteri. sitten messinkihela. Laita hela noin saman matkan päähän putken päästä, kuin vanhakin oli.

15. Asenna paineilmaputki jouseen. Tarkista että liitin on varmasti hyvin kiinni. Paikka on aika ahdas. Helposti ajattelee että: “On kait se jo.” Sitten vuotaa liittimestä.

16. Asenna rengas takaisin paikalleen.

17. Laske autoa, mutta älä laske täysin alas. Laske autoa sen verran, että pyöränkotelon kaari on samalla tasolla rengaskuvion kanssa.

18. Avaa ovi. Kompressorin pitäisi lähteä käyntiin. Aina ei lähde. Jos ei lähtenyt, niin käynnistä auto. Nyt kompressori lähtee varmasti käyntiin. Jos ei vieläkään lähtenyt, niin laske autoa varovasti kerrallaan. Kuulet kun kompressori kytkeytyy. Auto nousee toiminta korkeuteen. Voit laskea nosturin alas. Kääntää nostovarret.

Auto saattaa olla asennossa, että toinen puoli on 1-2 cm ylempänä tai alempana. Tämä tasoittuu koeajolenkillä.

    Jos kohtaa 6. ja 11. ei tee, jousi erittäin suurella todennäköisyydellä autoa laskettaessa kääntyy väärään asentoon aiheuttaen jousen rikkoutumisen, kun sitä paineistetaan.

    Jos kohtaa 17. ei noudata ja laskee auton aivan alas. Jousessa ei ole esipainetta ja se painuu luonnottomasti “ruttuun”, joka aiheuttaa jousen vaurioitumisen.

    Hitaasti vuotava pussi ei aiheuta tätä, koska paine pitää pussin “pulleana” ja se painuu luonnollisesti läjään.

    Yleisimmät syyt virheelliseen asennukseen on kohdan 11. ja sen jälkeen olevien ohjeiden noudattamatta jättäminen.

    Lahjakortti