Etkö löydä autoosi oikeaa tuotetta? Laita rekisterinumero tai runkonumero sähköpostiin info(at)ilmajousikauppa.com tai chattiin, niin tarkastamme.

Pikaopas ilmajousituksessa ilmeneviin vikoihin ja niiden määrityksiin.

Alta löydät muutaman ohjeen, joiden avulla lähteä selvittämään ilmajousituksessa ilmenevää ongelmaa.

Perä laskee yön aikana, jossain on vuoto todennäköisesti. Tarkasta saippuavedellä letkut venttiililohkon ja ilmajousen väliltä. Jos letkuun ei kehity kuplia, letkut ovat ehjät. Vaihtoehdoksi jää, että ilmajousessa on todennäköisesti jossain vuotokohta. Osta uudet ilmajouset, tutustu valikoimaamme.

BMW:n ilmapussit sekä Mersun ML-ja R- Sarjan ilmajousista takaa on helppo tarkastaa vuotokohdat saippuavedellä. Joidenkin mallien kuten Mersun E-Sarjan ilmajousten päällä on suoja, joten niistä vuotoa ei pysty saippuavedellä tarkastamaan.

Mersun E-Sarjan W212 (2009-2016) ilmajousesta takaa kannattaa saippuavedellä tarkastaa vuoto ilmajousen ilmaletkun lähtökohdasta, yleinen vaiva. Osta uudet pussit, joissa ilmaletkun liittimen paikka on messinkiä. Tästä löytyy hinta laatusuhteeltaan paras vaihtoehto.

Vuotokohta E-Sarjan W212 korisen Mersun ilmajousessa.

Mersun E-Sarjan W211 (2002-2009) ilmajousissa on oma venttiili, jos perä ei pysy ylhäällä, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ilmajousi on rikki. Ostoksille pääset tästä.

Mersun E-Sarjan W211, jossa on ADS (2002-2009) mahdollinen vuotokohta voi liittyä myös ilmajousen lisäilmasäiliön korroosiovaurioon, yleensä vuotaa putkilähdöstä.

Tässä muutama kuva saippuavedellä paikannetuista vuodoista BMW:n 5-Sarjan F11 korisen ilmapusseista.

Ilmapussien vuotokohtia BMW 5-Sarjan F11 korisessa mallissa.

Kompressorissa vikaa vai venttiililohko?

Kompressorista kuuluu ruma, poikkeuksellisen kova ääni käynnistyksen yhteydessä. Hanki uusi kompressori pikimmiten. 

Kompressori menee rikki joko vanhuutaan tai hakkaa itsensä hengiltä ilmajousituksessa oleva vuodon seurauksena. Tarkasta siis tarkkaan mahdolliset vuodot ennen uuden kompressorin asentamista. Tästä lisätietoja kompressorin vianmääritykseen liittyen.

Kompressorilla on pitkä nostoaika yli 1 minuutti. Jossain mahdollinen vuoto ( sulje pois vuoto ylempää löytyvällä ohjeella) tai kompressori väljä, tullut tiensä päähän. Osta uusi kompressori, tästä pääset valikoimaa tutkimaan.

Kompressori joutuu nostamaan aina, että auto pysyy ryhdissään. Jossain vuoto, ylempää löytyy ohjeet vuodonetsintään.

Kompressori ei käynnisty ollenkaan. Tarkasta sulake, yleensä 40A. Jos sulake on ehjä, kannattaa testata vaihtamalla uusi rele. Myös lähtevät johdot kannattaa tarkastaa. Jos ei auta, osta uusi kompressori. Tästä selailemaan tuotteita.

Eilen aamulla auton oikea puoli oli alhaalla ja tänä aamuna vasen. Tarkasta venttiililohko sekä johdot. Myynnissä olevat venttiililohkot löytyvät täältä. Kaikki epämääräinen vika, joka muuttaa muotoaan tai paikkaa, viittaa venttiiliin. 


Lahjakortti