Etkö löydä autoosi oikeaa tuotetta? Laita rekisterinumero tai runkonumero sähköpostiin info(at)ilmajousikauppa.com tai chattiin, niin tarkastamme.

MB E-Sarjan W211 takailmajousen asennusohjeet

Jos Mercedez Benzin E-Sarjan W211 korimalliin on ilmajousten hankinta edessä, ole hyvä ja lukaise nämä ammattilaisen asennusvinkit takailmajousen asennukseen. Kannattaa tutkia ennenkuin hutkia. Ammattilaista, justiinsa näitä ilmajousia ennenkin asentaneen, ammattitaitoa kannattaa suosia. Kun tilaat ilmajouset meiltä, saat asennusohjeen paketin mukana. Ilmajousi parin ostajalle laitamme automaattisesti asennustyökalun kaupan päälle ohjeiden lisäksi.

Se äkkiseltään tuntuu, että eihän se ole kuin nips ja kops ja ilmajousi vaihdettu, mutta valitettavasti 98,8% tämän ilmajousen rikkoontumisesta johtuu asennusvirheestä. Tässä yleisimmät virheen paikat. Kuvat ovat suoraan virallisesta asennusohjeesta. Kuvissa on lisäsäiliöinen ADS malli, mutta ns. ei ADS ilmajousi asennetaan samalla tavalla.

Juuri alla olevista syistä asennuta ilmajousi juuri tämän automallin asiantuntijalla.


Tarkista ilmajousen kohdistus ajoneuvon ajokorkeusasennossa. Ilmajousen tulee olla suora ja yhdensuuntainen iskunvaimentimen kanssa.

Huomioi mitat b = 36,4 mm, c = 18,7 mm.

Tähän on olemassa asennustyökalu, jotta mitat tulee oikein.

Ilmajousen suojakuoren (6) tulee liikkua vapaasti ja nousta ilmajousen palkeen avulla. Suojakuoren (6) taitosten tulee olla suoria, eikä niissä saa olla kurttuja (nuoli) muotoile oikein tarvittaessa käsin.

Jos ilmajousi (2) on vääntynyt (kuten kuvassa yllä), löysää ilmajousen kiinnityspultti (5) alemmasta tukivarresta (3), nosta tunkilla (4), kohdista ilmajousi uudelleen(2).

Kiristä ilmajousen pulttiliitos (5) jousilenkissä ajoneuvon ajokorkeusasennossa ja kunnolla. Jos kiristys jää löysälle, jousi pääsee luiskahtamaan väärään asentoon. Älä rälläköi jousen helaosaa missään nimessä, vaan avaa tukivartta, että ilmajousen saa paikoilleen.

Huom! Älä laita painetta ellei ilmajousi ole oikeassa asennossa ajokorkeudessa. Koska paineensäädinventtiili on tässä mallissa jousessa itsessään, väärin asennus johtaa venttiilin rikkoontumiseen ja jousi on käyttökelvoton.

Lahjakortti