Arkisin ennen klo 12.00 saapuneet tilaukset (varastotuotteet) lähtevät kuljetukseen samana päivänä. Yli 150€:n tilauksiin ilmainen toimitus valitsemaasi toimipisteeseen.

Ilmajousitus ja renkaanvaihto

Ilmajousitetun auton renkaiden vaihto tuottaa kysymyksiä näin sesonkien aikaan. Pitääkö jousitus nostaa yläasentoon, jos se on mahdollista? Ei tarvitse. Haittaakaan siitä ei ole, että nostaa.

Muutamia juttuja kannattaa renkaan vaihdon yhteydessä kuitenkin järjestelmästä tsekata. Kun se rengas nyt on irti ja pois tarkastuksen tieltä.

Korkeus antureiden yhdystanko. Tarkemmin näiden pallonivelet. Ne ei saa olla jäykät, tahmeat, tai jumissa. Niiden pitää “pyöriä” hyvin sormi voimalla.

    Muutamat automerkit on todella tarkkoja antureiden arvojen yhdenmukaisuudesta ja siitä että arvot muuttuu tarvittavan herkästi. Jos nivelet on jäykät, niin esim. Audit herkästi antaa vikakoodia antureilta. 

    Antureille menevät johdot, johtojen mutkat, johdot liittimien juuresta. Jos havaitset vihreää jauhemaista johdoissa liittimien juuressa tai johdon mutkassa, on se merkki siitä, että johdon kuori on rikki. Kosteus on päässyt johtoon ja johto on alkanut hapettumaan. Tällöin kannattaa varautua johtojen korjaus operaatioon, pikaisesti.

    Testata ilmajousien vuodot. Jos pussit ovat mallia, joissa ei ole haitari suojaa, voi perinteistä saippuavettä ruiskuttaa pussin pintaan ja putkiliitoksen lähtöön. Jos alkaa tulemaan pientä kuplaryhmää, niin olemassa on pieni vuoto. Jos näin ei vuotoa havaita, niin voi myös katsoa jousen kumia ihan silmämääräisesti. Jos kumissa on paljon pientä mikrohalkeamaa, niin on aika valmistautua jousen vaihtoon jollain aikamääreellä, ihan lähitulevaisuudessa,

    Itse renkaanvaihto ei siis aiheuta mitään erikoistoimenpiteitä. Renkaat vain vaihtoon ja tsekkaa yllä mainitut asiat. Sitten tulevan kelin renkaat alle. Muista jälkikiristys 100km ajon jälkeen.



    Lahjakortti